Overslaan en naar de inhoud gaan
VERWARMING AIRCO SANITAIR VENTILATIE

Warmtepompen

Een warmtepomp gebruikt de gratis warmte van de omgeving om te verwarmen. Maar er kan ook gekoeld worden met een warmtepomp.

Een bodem/water warmtepomp, ook wel geothermische warmtepomp genoemd, gebruikt de natuurlijke warmte die aanwezig is in de bodem. Via een verticale boring of een horizontaal captatienet (stelsel van buizen in de ondiepe ondergrond) wordt de energie aan de bodem onttrokken. Met dit systeem kan ook passief gekoeld worden.

Met een lucht/water warmtepomp benut u een onuitputtelijke energiebron, de “lucht”, die u kan gebruiken voor de verwarming en voor de productie van sanitair warm water. Met dit systeem kan ook actief gekoeld worden.

De warmtepompboilers produceren op een energiezuinige manier warm water. Afhankelijk van het model gebruiken ze de binnen- of buitenlucht om de warmte op te wekken. Door ze te koppelen aan zonnepanelen realiseert u nog bijkomende efficiëntie en besparingen.

RESCERT certificaat warmtepompen

Ons bedrijf heeft een RESCERT certificaat voor 'warmtepompen'.

Dit certificaat is nodig als u, de klant, een premie wil aanvragen voor uw nieuwe warmtepomp-installatie.

Het certificaat is tevens een kwaliteitsgarantie en bewijs dat wij over de nodige competenties beschikken voor het ontwerpen en realiseren van hernieuwbare energiesystemen.